четвер, 16 лютого 2012 р.

Про народний DDOS!


Революційні інтернет-аноніми та недосвідчені націоналісти, стримуйте себе! Думайте головою! Аналізуйте ситуацію!

Всі знають, що було з EX.UA. Також всі знають про DDOS атаки з цього приводу, які потім відбувалися на провладні сайти та ті, що нині керуються подібними до цієї - http://vk.com/club34881089 - групами.

Якщо є люди, котрі планують приймати участь в атаках надалі, то сильно рекомендуємо цього не робити. Особливо, якщо йдеться про малочисельну атаку.

Цьому є декілька причин:

1. Організатори не повідомляють учасникам, що при атаці сайту-жертви ваші IP будуть засвічені та усілякі там програми призначені для DDOS(у) типу LOIC, HOIС та їм подібні не ховають Ваших ІР(хоча адміністратори груп запевняють у цьому!).

2. Навіть якщо використовувати WEB-версію(атака з сайту через браузер) результат буде такий самий як в 1-ому пункті - Ваш IP буде засвічений.

3. Що стосується проксі(ховає Ваш IP): якщо він не анонімний, то при пересиланні пакету від проксі-сервера до місця призначення(сервер який атакують) в нього додається заголовок X-Forwarded-For, що дає змогу побачити, хто сидить за проксі та для адмінів сервера-жертви дуже легко буде вичислити нападника.

Майте на увазі, що більшість анонімізаторів трафіку сховають Ваш ІР хіба що від сусідки Лєночки, але аж ніяк не від силових структур. По-перше тому що власниками цих сайтів часто виступають довкола-державні структури. По-друге з технічної простоти задачі.

Є надійний анонімізатор - система TOR(https://www.torproject.org/download/download.html.en), але в такому разі потужність DDOS атаки зменшується в декілька разів та не має практичних результатів через повільність та специфіку даної системи маскування.

Але найбільше дивує не аматорство <<диво програмістів>> у таких тонких питаннях. Адміністрація подібних груп, займаючись не зовсім законними речами не ховає свої данні та фотографії в <<Контакті>> викладаючи їх на привселюдний огляд - можете самі в цьому переконатися.

Їхні оновлені щасливі статуси кажуть, що з ними все добре, в той час як СБУ ламає голови над тим, кого б посадити за зламані сайти.

Скоріш за все дані групи є лише провокативною кузнею майбутніх умовних строків(в кращому випадку) для їхніх учасників.

За оцінкою юристів дії, які пов'язані з хакерськими атаками тягнутимуть на 2 роки, а якщо вони здійснюються за попередньою змовою групою осіб, то і на всі 8 років ув'язнення.

Політв'язнів у цій країні й так достатньо. Не ведіться на небезпечну істерію.

Пам'ятайте - нам ще разом зажигать на барикадах. Революція попереду, але доживуть до неї лише люди здатні мислити самостійно.

Вінт, мережа «СІЧ»

1 коментар:

  1. Головне що доносить автор до читача - є ризик.

    Тоді як всякі а-ля анонімуси кажуть "все безпечно".

    По-перше далі кожен обирає вже знає, що є ризик і свідомо обирає чи ризикувати.

    По-друге це віднадить тіпів, які збиралися десяткою-двадцяткою нападати на якийсь сайт наприклад від таких дій. Тепер це вбереже їм зад.

    ВідповістиВидалити